De vereniging bestaat uit elf levendige disputen met elk zijn eigen karakter. Een dispuut is een groep van 18-25 mensen en is NSA in het klein. Met je dispuut kom je samen om te eten, bijbelstudie te houden en leuke dingen te ondernemen. Op deze manier verdrinkt niemand in de massa en is er ruimte voor openheid.

Dispuut A.E.M.S.T.E.L.

A.E.M.S.T.E.L. staat voor verdieping in het geloof en het maximaal genieten van het studentenleven, maar is bovenal een hechte vriendengroep. We zijn actief binnen NSA, waar wij te herkennen zijn aan onze stijlvolle donkerblauwe jasjes. Wij houden lekkerheid hoog in het vaandel, borrelen graag samen, houden van feestjes en genieten van alle activiteiten die Amsterdam ons te bieden heeft. Met God als middelpunt streven wij samen naar pure vriendschap, want dat geeft ware vreugde!

Dispuut Adamas

Hoe uniek iedere Adamaster ook is, toch is er iets wat overeenkomt, namelijk ons geloof in Jezus. Dat is wat eenheid in verscheidenheid betekent en waar wij voor willen staan. We zijn veelzijdig, knettergek en maken van alles een feestje. Als diamanten schitteren wij, kijken wij om naar elkaar en genieten wij van al het moois wat onze hoofdstad te bieden heeft. Luceo Lucere Luxi!

Dispuut Appoggiatura

Appoggiatura! Het oudste en meest kleurrijke dispuut dat NSA rijk is. Leunend op God en op elkaar vieren wij het Amsterdamse studentenleven. Met onze wortels verankerd in de Italiaanse cultuur genieten wij ultiem. Wij houden van gekte, goeie gesprekken, eindeloos dansen en nog zó veel meer! Primus Inter Pares!

Dispuut Atlas

Atlas is het mooiste en leukste dispuut dat NSA rijk is. Bij Atlas zijn we samen op zoek naar elkaar, naar God en naar de wereld om ons heen. Naast onze vaste activiteiten wordt er veel spontaan ondernomen! Samen vinden wij het belangrijk om echt, hecht, open en oprecht te zijn. Overtuigd van het feit dat alles wat de wereld te bieden heeft mooi is, maar uiteindelijk niet volstaat, zijn wij trots op onze tradities en kort maar krachtige geschiedenis. ORBIS NON SUFFICIT.

Dispuut Diogenes

‘Diogenes is een levendig en actief dispuut. We willen het beste in onszelf en elkaar naar boven halen, daarom zijn we betrokken, eerlijk, open, kritisch en direct. Diogenen zoeken naar echtheid, in onze relatie met elkaar én met God. Bij Diogenes valt er altijd wat te beleven en is niks te gek! ESTE HILARITAS!’

Dispuut Ithaka

Het eerste, oudste en enige Dispuut der NSA. Trots, Stijlvol en Studentikoos. Immer jasje-dasje, houdend van oranje-zwart. Actief en prominent aanwezig binnen NSA en een veilige thuishaven voor haar leden. Hora Est!

 
Dispuut JOOST

JOOST is het (g)oudste dispuut van NSA. Jezus is ons middelpunt, vriendschap ons verlangen, Vondel ons voorbeeld, taal ons talent en kerstdiners en liftweekenden onze uitlaatkleppen. Wij zijn je avontuurlijke reisgenoot door het land van Navigators waar je lekker (en) jezelf kunt zijn. Maak vooral geen haast, neem jezelf (en ons) niet al te serieus en neem de tijd om te genieten!

 

Dispuut Mariva

De Benjamin van de vereniging en nog in volle groei. Bij ons is er ruimte voor vrijheid, creativiteit en behandelen we elkaar als gelijken. Met oog voor elkaar, uitzien naar de ander en onze blik op God, maken wij NSA een verbindend, gastvrij en gezellig dispuut rijker.

 
 

Dispuut Pampus

PAMPUS, een thuishaven om aan te meren, om rust te vinden, maar ook om een geweldige tijd bij NSA te hebben. We zijn een actief dispuut wat midden in de vereniging staat en staan bekend om onze energie, chaos, diversiteit en roze kleur. Hadden we al gezegd dat we ook de oudste, leukste en gezelligste zijn? Neem een kijkje op onze website voor meer informatie!1!!1!!!

 
 
Dispuut Radix

Radix is het meest bourgondische en mooiste dispuut van de Stad der Steden! Onze kleur is groen en onze passie is goed eten. Radix is actief, chaotisch, divers en altijd gezellig. We houden van goede wijn & spebi’s, feestjes & borrels, spelletjes & koffiedates. We vinden het belangrijk om tijd vrij te maken voor elkaar en God. Radix Hoogh!  

Dispuut Scaevola

Scaevola: een dispuut ontstaan uit vriendschap. Wij zijn een hecht en actief dispuut en proberen het geloof en ultiem student-zijn te combineren. Met elkaar gaan we op zoek naar wie God wil zijn en wat Hij wil doen in ons leven. Ook vinden we het heerlijk om, stijlvol gekleed in blauw-geel, samen te borrelen en feesten. Met summertime, kerstdiner en (buitenland-)weekenden als hoogtepunten verdiepen we dat waaruit ons dispuut ontstaan is. In naam van onz’ vriendschap!