De vereniging bestaat uit tien levendige disputen met elk zijn eigen karakter. Een dispuut is een groep van 18-25 mensen en is NSA in het klein. Met je dispuut kom je samen om te eten, bijbelstudie te houden en leuke dingen te ondernemen. Op deze manier verdrinkt niemand in de massa en is er ruimte voor openheid.

Dispuut A.E.M.S.T.E.L.

A.E.M.S.T.E.L. is breed georiënteerd, actief binnen NSA, stijlvol in een donkerblauw jasje en bovenal een relaxte vriendengroep. Wij houden lekkerheid hoog in het vaandel, borrelen graag met elkaar en genieten samen van leuke en sociale activiteiten, die vaak spontaan ontstaan! Met God als middelpunt streven wij samen naar pure vriendschap, want dat geeft ware vreugde!

Dispuut Adamas

Adamas: een jong en stijlvol dispuut, midden in Amsterdam. Eenheid in verscheidenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Als diamanten schitteren wij, kijken wij om naar elkaar en genieten wij van al het moois wat onze hoofdstad te bieden heeft. Luceo lucere luxi!

Dispuut Appoggiatura

Ah, Appoggiatura! Leunend op God en op elkaar, roert Appoggiatura zich sinds het vroegste uur op geheel eigen wijze binnen en buiten NSA. Met het oog gericht naar de Schepper, schept Appoggiatura er ondertussen ook zelf lustig op los, resulterend in een heule hoop gezelligheid en een schat aan herinneringen. Muzikaal, grensoverschrijdend, dwars, vruchtbaar en natuurlijk zwart-wit: dát klinkt als Appoggiatura!

Dispuut Atlas

Atlas. Een dispuut dat durft om eerlijk en echt te zijn naar elkaar. Een dispuut dat durft de wereld in te trekken en die te ontdekken. Een dispuut dat durft te groeien in geloof en afhankelijk van God. Overtuigd van het feit dat wat de wereld te bieden heeft mooi is, maar uiteindelijk niet volstaat, zijn wij trots op onze kleuren, ons lied en onze jas maar bovenal op onze naam: Atlas!

Dispuut Diogenes

Diogenes is een levendig en actief dispuut. We willen het beste in onszelf en elkaar naar boven te halen daarom zijn we betrokken, eerlijk, open, kritisch en direct. Diogenen zoeken naar echtheid, in onze relatie met elkaar en met God. Hierdoor valt er altijd wat te beleven! Meer weten? Neem een kijkje op onze website.

Dispuut Ithaka

Trots, Stijlvol en Studentikoos. Immer jasje-dasje, houdend van oranje-zwart. Actief en prominent aanwezig binnen NSA en een veilige thuishaven voor haar leden. Hora Est!

 
Dispuut JOOST

JOOST is het (g)oudste dispuut van NSA. Jezus is ons middelpunt, vriendschap ons verlangen, Vondel ons voorbeeld, taal ons talent en kerstdiners en liftweekenden onze uitlaatkleppen. Wij zijn je avontuurlijke reisgenoot door het land van Navigators waar je lekker (en) jezelf kunt zijn. Maak vooral geen haast, neem jezelf (en ons) niet al te serieus en neem de tijd om te genieten!

 
Dispuut Radix

Dispuut Radix is het grootste dispuut van NSA. ‘Radix’ is het Latijnse woord voor ‘wortel’: samen zijn wij geworteld in God. Onze kleur is groen en onze passie is goed eten. Bourgondische wijn stroomt door onze aderen en uitgebreide dispuutsmaaltijden vullen onze magen. Naast de NSA-avonden organiseert Radix nog tal van andere activiteiten, zoals de winterbarbecue, derde donderdagborrels, het Bourgondisch Buitenland Weekend en als hoogtepunt een Radix-zomervakantie. Radix Hoogh!

Dispuut Pampus

PAMPUS, een thuishaven om aan te meren, om rust te vinden, maar ook om een geweldige tijd bij NSA te hebben. We zijn een actief dispuut wat midden in de vereniging staat. Hadden we al gezegd dat we ook de oudste, leukste en gezelligste zijn? Kijk op onze website voor meer informatie.

 
 
Dispuut Scaevola

Scaevola: een dispuut ontstaan uit vriendschap. Wij zijn een actief dispuut en proberen het geloof en ultiem student-zijn te combineren. Met elkaar gaan we opzoek naar wie God wil zijn in ons leven en vinden we het heerlijk om, gekleed in blauw-geel, samen te borrelen en te feesten. Met summertime, kerstdiner en (buitenland-)weekenden als hoogtepunten verdiepen we dat waaruit ons dispuut ontstaan is. In naam van onz’ vriendschap!

Sluit Menu