De vereniging bestaat uit tien levendige disputen met elk zijn eigen karakter. Een dispuut is een groep van 18-25 mensen en is NSA in het klein. Met je dispuut kom je samen om te eten, bijbelstudie te houden en leuke dingen te ondernemen. Op deze manier verdrinkt niemand in de massa en is er ruimte voor openheid.

Dispuut A.E.M.S.T.E.L.

A.E.M.S.T.E.L. is geïnteresseerd in elkaar en het geloof, actief binnen NSA, stijlvol in een donkerblauw jasje en bovenal een vriendengroep. Wij houden lekkerheid hoog in het vaandel, borrelen graag met elkaar en genieten samen van leuke en sociale activiteiten, die vaak spontaan ontstaan! Met God als middelpunt streven wij samen naar pure vriendschap, want dat geeft ware vreugde!

Dispuut Adamas

Adamas: een jong en stijlvol dispuut, midden in Amsterdam. Eenheid in verscheidenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Als diamanten schitteren wij, kijken wij om naar elkaar en genieten wij van al het moois wat onze hoofdstad te bieden heeft. Luceo lucere luxi!


Dispuut Appoggiatura

Appoggiatura! Het mooiste, oudste en zwart-witste dispuut der NSA. Met onze Italiaanse wortels is het nimmer een saaie bende. Leunend op God en op elkaar vieren we onze studententijd. We zijn enthousiast, investeren in elkaar, zoeken verdieping en bouwen aan onze relatie met God. Appo betekent gekte, goede gesprekken en een heule hoop gezelligheid!

Primus Inter Pares!


Dispuut Atlas

Atlas is het jongste en mooiste dispuut dat NSA rijk is. Bij Atlas zijn we samen op zoek naar elkaar, naar God en naar de wereld om ons heen. Samen trachten wij echt, hecht, open en oprecht te zijn. Overtuigd van het feit dat alles wat de wereld te bieden heeft mooi is, maar uiteindelijk niet volstaat, zijn wij trots op onze tradities, kort maar krachtige geschiedenis en bordeauxrode das. ORBIS NON SUFFICIT.


Dispuut Diogenes

Diogenes is een levendig en actief dispuut. We willen het beste in onszelf en elkaar naar boven te halen daarom zijn we betrokken, eerlijk, open, kritisch en direct. Diogenen zoeken naar echtheid, in onze relatie met elkaar en met God. Hierdoor valt er altijd wat te beleven! Meer weten? Neem een kijkje op onze website.


Dispuut Ithaka

Trots, Stijlvol en Studentikoos. Immer jasje-dasje, houdend van oranje-zwart. Actief en prominent aanwezig binnen NSA en een veilige thuishaven voor haar leden. Hora Est!


Dispuut JOOST

JOOST is het (g)oudste dispuut van NSA. Jezus is ons middelpunt, vriendschap ons verlangen, Vondel ons voorbeeld, taal ons talent en kerstdiners en liftweekenden onze uitlaatkleppen. Wij zijn je avontuurlijke reisgenoot door het land van Navigators waar je lekker (en) jezelf kunt zijn. Maak vooral geen haast, neem jezelf (en ons) niet al te serieus en neem de tijd om te genieten!


Dispuut Radix

Radix is het meest bourgondische en mooiste dispuut van de Stad der Steden! Onze kleur is groen en onze passie is goed eten. Radix is actief, chaotisch, divers en altijd gezellig. We houden van goede wijn & spebi’s, feestjes & borrels, spelletjes & koffiedates. We vinden het belangrijk om tijd vrij te maken voor elkaar en God. Radix Hoogh!


Dispuut Pampus

PAMPUS, een thuishaven om aan te meren, om rust te vinden, maar ook om een geweldige tijd bij NSA te hebben. We zijn een actief dispuut wat midden in de vereniging staat. Hadden we al gezegd dat we ook de oudste, leukste en gezelligste zijn? Kijk op onze website voor meer informatie.


Dispuut Scaevola

Scaevola: een dispuut ontstaan uit vriendschap. Wij zijn een actief dispuut en proberen het geloof en ultiem student-zijn te combineren. Met elkaar gaan we opzoek naar wie God wil zijn in ons leven en vinden we het heerlijk om, gekleed in blauw-geel, samen te borrelen en te feesten. Met summertime, kerstdiner en (buitenland-)weekenden als hoogtepunten verdiepen we dat waaruit ons dispuut ontstaan is. In naam van onz’ vriendschap!