Disputen der NSA

De vereniging bestaat uit tien levende disputen met elk zijn eigen karakter. Een dispuut is een groep van 20-25 mensen en is NSA in het klein. Met je dispuut kom je samen om te eten, Bijbelkring te houden en leuke dingen te ondernemen. Op deze manier verdrinkt niemand in de massa en is er ruimte voor openheid.

Dispuut A.E.M.S.T.E.L.

A.E.M.S.T.E.L. is breed georiënteerd, actief binnen NSA, stijlvol in een donkerblauw colbertje en bovenal een relaxte vriendengroep. Wij houden lekkerheid hoog in het vaandel, borrelen graag met elkaar en genieten samen van leuke en sociale activiteiten, die vaak spontaan ontstaan! Met God als middelpunt streven wij samen naar pure vriendschap, want dat geeft ware vreugde!

Dispuut Adamas

Adamas is een jong dispuut dat midden in Amsterdam wilt staan. Wij willen niet op ons eigen eiland blijven zitten, maar betrokken zijn bij datgene dat in Amsterdam speelt. Wij gaan op samen op stap om te genieten van al het moois dat de hoofdstad te bieden heeft!

Dispuut Appoggiatura

Appoggiatura staat voor verbondenheid. ‘Leunen op’ is de vertaling vanuit het Italiaans. Appo is een plek waar vrienden elkaar ontmoeten om samen op weg te gaan. Vanuit een plek waar we een eenheid in onze verscheidenheid zijn, ‘vele tellers slechts een noemer’ zo zingen we in ons dispuutslied. Appo, een plek om thuis te komen.

Dispuut Atlas

Atlas. Een dispuut dat durft om eerlijk en echt te zijn naar elkaar. Een dispuut dat durft de wereld in te trekken en die te ontdekken. Een dispuut dat durft te groeien in geloof en afhankelijk van God. Overtuigd van het feit dat wat de wereld te bieden heeft mooi is, maar uiteindelijk niet volstaat, zijn wij trots op onze kleuren, ons lied en onze jas maar bovenal op onze naam: Atlas!

Dispuut Diogenes

Diogenes is een levendig en actief dispuut. We willen het beste in onszelf en elkaar naar boven te halen daarom zijn we betrokken, eerlijk, open, kritisch en direct. Diogenen zoeken naar echtheid, in onze relatie met elkaar en met God. Hierdoor valt er altijd wat te beleven! Meer weten? Neem een kijkje op onze website.

Dispuut Ithaka

Trots, Stijlvol en Studentikoos. Immer jasje-dasje, houdend van oranje-zwart. Actief en prominent aanwezig binnen NSA en een veilige thuishaven voor haar leden. Hora Est!

Dispuut JOOST

JOOST, het goudste dispuut van NSA. Lekker chillend in het Vondelpark of biertjes drinkend in de kroeg slaan wij ons door onze studententijd. Reisjes naar Uitgeest, Keulen of Berlijn combineren wij met het volgen van Jezus Christus en betrokkenheid naar elkaar en de mensen om ons heen. Hoofd in de wolken, voeten op de grond.

Dispuut Radix

Dispuut Radix, een gezellige, open groep met actieve leden. Naast de avonden van NSA hebben we nog tal van andere activiteiten. Met als hoogtepunt het Bourgondisch Buitenland Weekend, het dispuutweekend naar het buitenland!

Dispuut Pampus

PAMPUS, een thuishaven om aan te meren, om rust te vinden, maar ook om een geweldige tijd bij NSA te hebben. We zijn een actief dispuut wat midden in de vereniging staat. Hadden we al gezegd dat we ook de oudste, leukste en gezelligste zijn? Kijk op onze website voor meer informatie.

Dispuut Scaevola

Scaevola, ontstaan uit vriendschap. Een dispuut waar leden zich kunnen ontwikkelen. Een dispuut dat lekker borrelt met actieve leden en sociëteitsleden. Topweekenden in de provincie, spinterwort, zomervakantie. Gezelligheid alom. Tot snel.