StudentAlpha

Wat is StudentAlpha?
Student Alpha is een cursus van 8 avonden en één weekend. De belangrijkste onderwerpen van het christelijk geloof en leven zullen de revue passeren.

De cursus is laagdrempelig, gezellig en leuk, en het wordt door alle christelijke denominaties (kerken) gegeven en ondersteund. Onder ‘programma’ zie je welke thema’s per avond behandeld worden. We beginnen de avond altijd met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een kort praatje over het onderwerp van de avond en daarna veel tijd om hier in kleinere groepje over door te praten. Je kan je vragen stellen, opmerkingen plaatsen, je kritisch uiten.. er is genoeg tijd! Afsluitend is er elke avond een borrel.

Is het ook voor mij?
Iedereen is uitgenodigd! Mensen komen om verschillende redenen naar Student Alpha. De één wil meer weten over het christelijk geloof, de ander is net christen geworden en weer een ander wil zijn geloof nog eens vanaf het begin doordenken.

Welke vraag je ook hebt. Student Alpha is een plek waar géén vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Alle meningen worden gerespecteerd.

Met welke moeite je ook rondloopt… Het leven kent moeilijkheden – onzekerheden in je werk of studie, worstelingen in relaties en vriendschappen, ziekte en ongemak, enzovoort. Waar je ook tegen aan loopt, Student Alpha is de plek waar je je vragen kunt stellen met de vrijheid om te delen of te luisteren. En er wórdt naar je geluisterd! Student Alpha gaat verder dan standaard vragen zoals: ‘hoe heet je?’ en ‘wat doe je?’.

Wanneer is het?
We starten na de zomer weer; zowel in oktober 2017 als in februari 2018 gaat er weer een cursus van start. Een cursus is 8 weken lang elke donderdagavond of maandagavond van 18.00 uur tot 22:00 uur. Kijk voor meer informatie even onder het kopje ‘programma’.

Wat kost het?
De StudentAlpha cursus is gratis.

Waar is het?
De eerste alpha vind plaats op 8 Februari in ‘De Verrekijker’ op de VU. Het adres hiervan is Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam. Je bent welkom vanaf 16:00 en om 16:30 beginnen we met een maaltijd + praatje van Coen Nuijten over ‘Wie is Jezus’! Vanaf 15 Februari tot en met 19 April (uitgezonderd 5 April) ben je welkom om om 18:30 aan te schuiven in de Bron, Willem Kloosstraat 1 waar we de overige alpha-cursusssen zullen houden.

Vragen?
Stuur een mailtje naar alphadernsa@gmail.com of neem contact op met Bart Haverkamp: externus@nsamsterdam.nl / 06-19009698

Programma studentenalphaAanmelden studentenalpha